Прес-центр2 вересня 2016, 09:09

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації — керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з 71-ю річницею завершення Другої світової війні та 73-ю річницею визволення Луганської області від фашистських загарбників!

Шановні земляки!
Дорогі ветерани!

Прийміть щирі вітання з 71-ю річницею завершення Другої світової війні та 73-ю річницею визволення Луганської області від фашистських загарбників!
У кожному українському домі живе пам’ять про близьких та рідних, які пройшли тернистим шляхом війни, й ані в запеклому бою з ворогом, ані в партизанському підпіллі, ані у нацистських мурах, не схилили голови й вибороли почесне право носити горде звання переможців.
Український народ заплатив високу ціну за звільнення нашої країни та Європи від найкривавішого режиму в історії людства – гітлерівського фашизму. Мільйони наших співвітчизників віддали своє життя заради Перемоги!
Пам’ять народу безсмертна! Ми та наші нащадки ніколи не забудемо відомих та безіменних Героїв, що не повернулися додому з війни.
Майже півтора року з липня 1942 року перебувала Луганщина під фашистською окупацією. За цей час більше ніж 100 тисяч людей було закатовано у нацистських казематах, 70 тисяч луганчан примусово відправлені на каторжні роботи до фашистської Німеччини.
Ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу, незалежність, право самому вирішувати свою долю і в Другій світовій війні, і сьогодні в Донбасі, даючи відсіч російсько-терористичним військам.
Наразі ми боремося не тільки за свою землю, а й за долі луганчан, які змушені залишатись на окупованій території.
Я зроблю все від мене залежне, щоб кожний з них усвідомлював себе громадянином України та пам’ятав: усі ми жителі нашої рідної української Луганщини.
Це дуже символічно, що саме в ці дні в Луганській області наступила тиша, зброя припинила стріляти.
Ми повинні зберегти це крихке перемир’я та повернути довгоочікувану злагоду на Луганську землю! Бажаю кожній родині миру, щастя та добробуту!
З повагою
Голова Луганської обласної
державної адміністрації – керівник
обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз