Прес-центр15 лютого 2017, 11:02

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 1989 року останню колону радянських військ було виведено з Афганістану. Цього дня ми традиційно вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав. Понад 160 тисяч українців пройшли через горнило афганської війни, з них 3360 не повернулися додому.

На жаль, сьогодні через підступність Північного сусіда Україна перетворилася на сумнозвісну «гарячу точку». На захист рідної землі, використовуючи бойовий досвід наших воїнів-інтернаціоналістів, мужньо стали учасники АТО.

Ми пам’ятаємо про відважний подвиг громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав. Сьогодні в усіх містах і селах області пройдуть урочисті заходи, у школах – уроки мужності, воїни-афганці зберуться на солдатську кашу, щоби ще раз перегорнути нетліючі сторінки пам’яті.

Низькій уклін вам, воїни-інтернаціоналісти! Бажаю вам міцного здоров’я і довголіття, добробуту і родинного затишку, любові і мирного неба над головою!

 

З повагою

 

Голова Луганської обласної

державної адміністрації – керівник

обласної військово-цивільної адміністрації                            Юрій Гарбуз