Прес-центр9 листопада 2017, 13:11

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

Шановні діячі культури та майстри народного мистецтва!

Сьогодні, долаючи важкі випробування, які випали на долю жителів Луганщини, ми спираємося не лише на наших військових, а знаходимо натхнення у духовній спадщині українського народу та вашій творчості.

Тож, приміть найщиріші вітання з вашим професійним святом!

Важливо, що нам вдалося не тільки  зберегти мережу закладів культури Луганщини, а й модернізувати деякі з них. І цей процес не припиняється ні на день.

Наприкінці літа зустрів перших глядачів Луганський обласний український  музично-драматичний театр, наразі оновлюються заклади культури міст та районів. Показово, що продовжується ремонт Попаснянського районного Будинку культури та музею, аналогічні роботи тривають у Гірській школі мистецтв.

В рамках Програми регіонального розвитку та програми «Мистецька освіта Луганщини» обласна та місцева влада спільно працюють над зміцненням матеріально-технічної бази закладів культури, зокрема, придбанням нових музичних інструментів.

Розвиток сфери культури є одним з пріоритетів для нас, адже, культурна дипломатія є шляхом, на якому вже сьогодні відновлюється «двосторонній рух». Це те, завдяки чому не зупиняється культурне життя й у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

Зі святом, друзі! Творчої енергії вам, натхнення, любові і, звичайно ж, Миру!

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                                             Юрій ГАРБУЗ