Прес-центр25 травня 2018, 12:05

Привітання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія ГАРБУЗА з нагоди Дня хіміка

Шановні працівники хімічної промисловості Луганщини!

 

Щиро вітаю вас з професійним святом, відзначення якого на державному рівні є свідченням важливості хімічної та нафтохімічної галузей у структурі економіки України.

Цього дня святкування відбуваються у містах, де життя значної кількості мешканців тісно пов’язане з хімічною та нафтохімічною промисловістю. У Сєвєродонецьку День хіміка поступово переріс у День міста.

Ми обов’язково повернемо славу Луганщини як індустріального регіону!

До війни понад 70 % виробництва в області займала переробна промисловість, до складу якої входять, зокрема, підприємства хімічної та нафтохімічної галузей. На Луганщині вироблялося 12,3 % азотних добрив, 22 % кальцинованої соди, 39,1 % синтетичних смол і пластмас України.

Агломерація міст Лисичанськ-Рубіжне-Сєвєродонецьк відома далеко за межами країни.

На жаль, війна, політична нестабільність, висока соціальна напруженість негативно позначилися на промисловості Луганської області. Зупинилася робота Сєвєродонецького «Азоту» та інших великих підприємств. На непідконтрольній території залишився Алчевський коксохімічний завод.

Я вдячний колективам підприємств, які не зупинили свою роботу. Пишаюся кожним працівником, його трудовим і громадянським подвигом.

Зичу міцного здоров’я, добробуту, життєвих гараздів, злагоди, любові, добра і, звісно, Миру.

 

 

З повагою

голова Луганської обласної державної адміністрації –

керівник обласної військово-цивільної адміністрації                  Юрій ГАРБУЗ