Прес-центр28 липня 2022, 08:07

Привітання начальника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая з Днем Української Державності

Шановні земляки! Дорогі співвітчизники!

 

Споконвічне прагнення українців до створення власної національної держави не має меж і кордонів. Київська Русь – це перша українська держава, що стала взірцем для формування власних інституцій для навколишніх народів.

 Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси–України – 28 липня – встановлено День Української Державності.

У наступні століття наша держава була розділена тиранами й імперіями, що сформувалися на уламках нашої величної Прабатьківщини.

Щоразу, коли імперії втрачали силу та пильність, ми, український народ, були готові до відновлення своєї держави, ніби трава. Найяскравішими прикладами цього можуть бути героїчна минувшина Гетьманщини та Запорізької Січі, а також трагічні сторінки Української революції 1917-1921 років.

Втім попри світові війни, червоний геноцид та репресії, ми змогли об’єднатися заради відновлення нашої Незалежності. Впродовж тридцяти років ми попри усі труднощі будували державу, якою будуть пишатися наші діти.

 Тепер на плечі українського народу і держави випала найбільша війна з часів Другої світової. Росіяни чітко визначили свої військові цілі – знищення нашої мови, віри, держави. Вони стверджують, що нічого цього до їх появи не було, а значить і не має бути. На боротьбу з нашою ідентичністю кинуто повний спектр ракетного і артилерійського озброєння.

Проте бійці Збройних Сил України щохвилини на передовій доводять, що ми були, ми є і ми будемо незламною нацією, готовою боротися за свою державу до перемоги.

 

Слава Україні!

Героям слава!