Прес-центр26 листопада 2021, 15:11

Прийняте Урядове рішення про виділення 11 мільйонів гривень додаткових коштів для постраждалих від пожеж, що сталися минулоріч на Луганщині, – Денис Шмигаль

Під час робочої поїздки на Луганщину Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сьогодні, 26 листопада, ознайомився з будівництвом об’єктів обласного фізкультурного центру «Олімп» у Кремінній, відвідав Центр масової вакцинації в Сєвєродонецьку та обговорив відбудову інфраструктури, організацію тестування на КПВВ «Станиця Луганська».

«Завдяки реалізації програми Президента «Велике будівництво» – з кожним наступним відвідуванням високопосадовці бачать позитивні зміни: як ремонтуються дороги та об’єкти соціальної інфраструктури, – зазначив Денис Шмигаль. – Упевнений, «Олімп» у Кремінній стане одним із найбільших в країни центрів олімпійської підготовки. До кінця наступного року всі основні об’єкти здадуть в експлуатацію і спортсмени національної збірної зможуть там повноцінно тренуватися».

Прем’єр-міністр України акцентував, що на об’єкті вже збудовано залу спортивної гімнастики, триває реконструкція тренажерної зали, будівництво легкоатлетичного манежу та будинків для проживання спортсменів під час тренувальних зборів.

Очільник Уряду повідомив, що разом із головою обласної державної адміністрації Сергієм Гайдаєм обговорено алгоритм підвищення комфорту вакцинальної кампанії та ПЛР-тестування на пунктах пропуску.

«Ми закликаємо всіх українців, жителів підконтрольних і тимчасово окупованих територій, вакцинуватися. В Україні для цього є всі можливості та визнані світом вакцини. Запрошую жителів Луганщини зробити щеплення, зокрема, в одному з 11 Центрів масової вакцинації. В наявності там наразі є три вакцини – «Модерна», «Пфайзер» та «Коронавак». Наголошу – вакцинація є головним інструментом боротьби з коронакризою, збереження здоров’я та життя людей», – наголосив Денис Шмигаль.

Крім того, він поінформував, що в середу прийнято Урядове рішення про виділення 11 мільйонів гривень додаткових коштів на виплату постраждалим від пожеж, що сталися в минулому році на Луганщині. Зокрема, для тих родин, які тоді не встигли вступити у право спадщини. До кінця року люди мають отримати ці гроші.

Також Денис Шмигаль підкреслив, що Уряд робить все необхідне для забезпечення сталого проходження опалювального сезону.