Прес-центр3 липня 2017, 16:07

Призначені обласні стипендії провідним спортсменам Луганщини

Розпорядженням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації «Про призначення обласної стипендії перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2017 року» з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень обласна стипендія призначена 63 спортсменам.

Так, 15 провідних спортсменів зі складу збірних команд України з Олімпійських видів спорту щомісячно отримуватимуть по 2470 грн. Серед них: учасники ХХХI Олімпійських ігор 2016 року, які досягли високих результатів у змаганнях з велоспорту, легкої атлетики, спортивної гімнастики стрибків у воду, переможці та призери літніх юнацьких Олімпійських ігор, Кубку світу і першості Європи з вищеназваних видів спорту та важкої атлетики.

Розмір стипендії 32 перспективних спортсменів, які стали переможцями та призерами чемпіонатів і кубків України з Олімпійських видів спорту, становить 1158 грн.

По 2007 грн буде щомісячно нараховано п’ятьом провідним спортсменам зі складу збірних команд України з неолімпійських видів – переможцям і призерам чемпіонатів Світу і Європи з пауерліфтингу, класичного жиму лежачі, кубку України з підводного плавання.

Серед обласних стипендіатів – і спортсмени-інваліди. Троє провідних з них – призери й переможці Дефлімпійських ігор – отримуватимуть по 2470 грн, вісім медалістів чемпіонатів і кубків України – по 1158 грн.