Прес-центр21 березня 2023, 12:03

Призначено нового керівника Луганської обласної прокуратури

Колективу Луганської обласної прокуратури представили нового керівника. Ним став Сергій Василина.

Участь у заході взяв виконуючий обов’язки начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Заступник Генерального прокурора Антон Войтенко, який представив нового очільника прокуратури регіону, зазначив, що Сергій Василина тривалий час працює в органах прокуратури, зокрема, на керівних посадах.

Він має достатній досвід для виконання поставлених перед областю завдань та забезпечення реалізації функцій прокуратури в умовах воєнного стану.

Заступник Генерального прокурора окреслив пріоритетні завдання для нового керівника. Він наголосив на необхідності посилення роботи з притягнення до відповідальності за воєнні злочини, вчинені армією держави-агресора.

Серед першочергових задач також протидія злочинам проти основ національної безпеки.

Новопризначений керівник Луганської обласної прокуратури запевнив, що докладатиме максимум зусиль для ефективної та результативної роботи органів прокуратури регіону.

Додамо, що Сергій Василина – 1980 року народження. Закінчив Інститут підготовки кадрів органів прокуратури Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого. В органах прокуратури на посадах всіх рівнів працює з 2003 року. До призначення очолював Чернігівську обласну прокуратуру.