Прес-центр12 березня 2019, 16:03

Призов на строкову службу цьогоріч триватиме з квітня по червень, – брифінг

Про проведення в області весняного призову до лав Збройних Сил України сьогодні, 12 березня, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації доповів начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісару Луганського обласного військового комісаріату Олексій Сіроштан.

Він зауважив, що вже 1 квітня набере чинності пункт 1 статті 3 Указу Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році» щодо призову громадян України на строкову службу у квітні-червні 2019 року.

Наразі в області тривають підготовчі заходи. Зокрема, оповіщення призовників. Вони повинні прибути для проведення медичного огляду, вивчення комісією необхідних документів, перевірки особистих якостей тощо.

На основі цієї інформації призовна комісія робитиме висновки щодо призову громадянина.

Протягом весняного призову в області планується набір 335 строковиків – 40 прикордонників, 15 нацгвардійців, інші – до лав ЗСУ.

У ході весняної призовної кампанії основний акцент буде зосереджено на ретельному вивченні особистих якостей призовників. Зокрема, їх ділові, морально-психологічні якості, стан здоров’я, фізичний розвиток, освітня і спеціальна підготовка та сімейний стан.

Призову на строкову службу підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років та які не досягли 27-річного віку.

Він нагадав, що розподіл та призначення призовників здійснюється пропорційно з урахування потреби і наявності призовних ресурсів як для ЗСУ, так і для інших військових формувань.

Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в АТО/ООС не залучаються.