Прес-центр26 червня 2018, 14:06

Про особливості вступної кампанії 2018 року йшлося на брифінгу

Вже 12 липня розпочнеться вступна кампанія. Про зміни, що відбулися протягом року, на брифінгу для ЗМІ розповів директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Так, наразі вступники можуть подати до семи заяв на місця державного те регіонального замовлення, але не більш ніж чотирьох спеціальностей. Кількість поданих заяв на навчання за контрактом не обмежується.

Для вступу до вищого навчального закладу за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра абітурієнт має подати до приймальної комісії сертифікат ЗНО з трьох конкурсних предметів. Приймаються сертифікати 2016, 2017 та 2018 років за виключенням сертифікатів з іноземних мов. Останні повинні бути виключно 2018 року, тому що під час ЗНО-2018 з цих предметів вперше проводилося аудіювання.

Конкурсні предмети, з яких вступник має подати сертифікати ЗНО, визначені умовами прийому до ВНЗ у 2018 році в залежності від спеціальності, яка обрана абітурієнтом.

Для вступу на окремі медичні спеціальності встановлено мінімальну кількість балів – 150 з другого та третього конкурсних предметів. Це стосуватиметься спеціальностей «Стоматологія», «Медицина» та «Педіатрія».

Замість творчих конкурсів на деякі педагогічні спеціальності, журналістику та окремі спеціалізації дизайну запроваджено творчі заліки.

Вступники на основі повної загальної середньої освіти на денну або заочну форми навчання подаватимуть заяви тільки в електронній формі за виключенням випадків, передбачених законодавством.

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження додатків відповідних документів до них розпочнеться 2 липня та триватиме до 18:00 25 липня. Електронні заяви прийматимуться з 12 по 26 липня. А вже 1 серпня будуть оприлюднені рейтингові списки із зазначенням рекомендацій до зарахування.

Також Юрій Стецюк нагадав, що 4 червня в області розпочали роботу 9 освітніх центрів «Донбас-Україна». На місця держзамовлення вступникам з Донбасу слід подати заяви до 20 липня.