Прес-центр18 липня 2017, 17:07

Про роботу Групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» йшлося на брифінгу для ЗМІ

Про це розповів начальник Групи цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного управління  «Луганськ» Олександр Савенко.

Він повідомив, що виконується завдання щодо організації взаємодії між військовими формуваннями, правоохоронними органами, місцевими органами влади та громадськими організаціями з швидкого реагування на загрози виникнення гуманітарної кризи, відновлення інфраструктури у населених пунктах, які постраждали під час бойових дій та обстрілів, а також військово-патріотичного виховання молоді.

Надзвичайно важливим є спільна робота з райдержадміністраціями області, особливо з тими, які знаходяться вздовж лінії розмежування.

Під час заходу зазначено, що у минулому році найбільша увага приділялася наданню гуманітарної допомоги місцевому населенню, а зараз активно вживаються заходи із забезпечення військових гуманітарною підтримкою.

Олександр Савенко висловив подяку усім волонтерам, які допомагають нашім бійцям на передовій.

Також проводяться роз’яснювальні роботи серед дітей, що відпочивають у літніх таборах регіону, як поводитись себе з підозрілими та незнайомими предметами. В перспективі такі бесіди будуть організовані у навчальних закладах області.

На брифінгу Олександр Савенко підкреслив, що офіцери Групи готові  допомогти тим населеним пунктам, які внаслідок обстрілу підрозділами незаконних збройних формувань залишилися без газо- та електропостачання. Вони готові це питання вирішити, як тільки та сторона підтвердить  «режим тиші».

У тому числі завдяки Групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» та саперам у населеному пункті Золоте-4 вже відновлено електропостачання.

Окремо було зауважено, що за підтримки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза було започатковано акцію #Зроби_подарунок_Захиснику_Незалежності.

Крім цього Група цивільно-військового співробітництва ОТУ «Луганськ» паралельно організували ще одну акцію до Дня прапора та до Дня Незалежності, щодо передачі прапорів України бійцям на передовій.