Прес-центр30 червня 2017, 12:06

Про роботу обласних центрів «Донбас-Україна» йшлося на нараді облдержадміністрації

Провів нараду директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк.

Участь у заході взяли керівники освітніх центрів «Донбас-Україна» в Луганській області та директори загальноосвітніх навчальних закладів.

Юрій Стецюк зазначив, що в умовах проведення на території Луганської області АТО забезпечення права і свобод громадян, які проживають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, отримання професійно-технічної та вищої освіти набуває особливого значення.

На Луганщині з 19 червня розпочали роботу вісім освітніх центрів, створені на базі вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, на яких покладено завдання сприяти отриманню вступниками документів про повну загальну середню освіту та вступу до вищих та професійно-технічних навчальних закладів Луганської області.

Це – Донбаський державний технічний університет, Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля, Коледж Луганської державної академії культури і мистецтв, Луганський державний медичний університет, Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О.Дідоренка, Первомайський індустріально-педагогічний технікум та Лисичанський державний гірничо-індустріальний коледж спільно з уповноваженими загальноосвітніми навчальними закладами.

Нагадаємо, що з 15 травня у м. Сєвєродонецьк за сприяння ГО «Фонд «Відкрита політика» працює «гаряча лінія» з питань освіти осіб з тимчасово непідконтрольних територій.

Під час наради учасники обговорили нагальні проблеми організації роботи освітніх центрів, питання взаємодії з уповноваженими навчальними закладами, особливості отримання абітурієнтами документів про повну або базову загальну середню освіту.

Крім того, розглянуті підсумки перевірки Міністерством освіти і науки України організації роботи освітніх центрів Донецької та Луганської областей, надано рекомендації щодо усунення недоліків.