Прес-центр4 жовтня 2017, 11:10

Про санітарно-епідеміологічну ситуацію в області йшлося на брифінгу

Стосовно цього питання на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації виступив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Володимир Єсипов.  

Він нагадав, що 90 % інфекційних захворювань передається через питну воду та харчові продукти. Тому важливо в яких умовах ці продукти зберігаються та реалізовуються, чи проходять продавці своєчасно медогляд тощо.

У облдержадміністрації регулярно проходять відповідні наради, де йдеться про дотримання санітарно-гігієнічних та ветеринарних правил.

В якості прикладу він розповів, що у Міловському та Троїцькому районах зусиллями райдержадміністрацій облаштовані павільйони для торгівлі продуктами тваринного походження та ліквідовані місця несанкціонованої торгівлі.

Новий павільйон відкрито й у Рубіжному, що в значній мірі знизило показники вуличної торгівлі.

«На це ми звертаємо увагу міських голів, керівників райдержадміністрацій», – підкреслив спікер.

У свою чергу, у Старобільську співробітники Держпродспоживслужби разом з Національною поліцією організували 29 рейдів відносно запобігання несанкціонованої торгівлі, завдяки чому ліквідовано 12 таких місць, складено 23 протоколи про адміністративні порушення.

Володимир Єсипов відзначив, що починаючи з серпня 2014 року введено мораторій на перевірку всіх об’єктів власності. Тож, наразі службою не є можливим здійснити відповідні перевірки.

Якщо надходить скарга, то спочатку її потрібно обґрунтувати на рівні Головного управління у Києві та отримати необхідний дозвіл.

Також він попередив про обережність при зборі грибів та нагадав, що у холодну пору року очікується зріст захворювань гостро-респіраторними вірусними інфекціями, грипом тощо.