Прес-центр7 червня 2019, 16:06

Проаналізовані проблемні питання пасажирських перевезень на Луганщині

Сьогодні, 7 червня, відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у Луганській області.

Його провів голова робочої групи, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

У засіданні взяли участь заступник Міністра інфраструктури України Віктор Довгань, перший заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті В’ячеслав Дідківський та директор Департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку та автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін.

«Нами проведена низка спільних заходів по боротьбі з нелегальними перевізниками, але відповідні проблеми на Луганщині ще залишаються, – зазначив Юрій Клименко. – Результатами сьогоднішньої наради є протокольні пропозиції і доручення, які ми спільно з Мінінфраструктури будемо подавати як ініціативи по внесенню змін до діючих нормативно-правових документів. Це у подальшому дозволить нам фіксувати порушення по нелегальним або нерегулярним перевезенням».

Також він поінформував, що щодня КПВВ у Станиці Луганській перетинають близько 10-12 тисяч осіб. З них 50 % користуються пасажирським транспортом. Робоча група фіксує нелегальних і нерегулярних перевізників, які прямують до Станично-Луганського району і безпосередньо до КПВВ.

До речі, зранку посадовці з Києва ознайомилися з транспортною ситуацією, що склалася в Станиці Луганській, що, за словами заступника Міністра інфраструктури, сприятиме ініціюванню певних рішень, а також провели перевірку.

Як повідомив перший заступник голови Укртрансбезпеки, територіальним управлінням станом на кінець травня перевірено більш ніж 3 тисячі транспортних засобів та виявило понад 1 тисячу порушень. Складено 952 акти, винесено 832 постанови.

«На Луганщині працює лише один КПВВ. Лінію розмежування наші громадяни перетинають пішки. Користуючись цим, деякі підприємства здійснюють нелегальні перевезення. У свою чергу, це призводить до ненадходження коштів до бюджетів усіх рівнів, значна кількість пільговиків не має можливості скористатися своє право безкоштовного переїзду, відсутня страховка тощо», – підкреслив заступник голови облдержадміністрації.

Юрій Клименко наголосив, що ще два роки тому 90 % нерегулярних перевізників були нелегальними. Зараз відповідні показники набагато покращилися. Це є результатом спільної роботи.

Нагадаємо, що відповідна робоча група створена розпорядженням голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації № 65 від 28 січня 2019 року: http://loga.gov.ua/sites/default/files/golova-acts/19012865.pdf