Прес-центр29 березня 2021, 08:03

Проаналізовано етапи підготовки та організацію весняно-польових робіт на Луганщині

В облдержадміністрації у режимі відеоконференцзв’язку відбулася обласна науково-практична конференція щодо особливостей проведення весняно-польових робіт і догляду за озимими культурами на Луганщині у 2021 році.

Захід проведено директором Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергієм Хлякіним.

Зокрема, представники Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії ім. Соколовського та Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр’єва НААН України поінформували про стратегію весняно-польових робіт і догляду за озимими культурами в Луганській області.

Також йшлося про проведення агрохімічного обстеження земель сільськогосподарського призначення, що є основою виробництва та стабільних врожаїв сільськогосподарських культур, підготовку насіння ярових культур під урожай 2021 року та забезпеченість господарств засобами захисту рослин, вимоги безпеки та забезпечення пожежної безпеки при виконанні весняно-польових робіт в агропромисловому комплексі.

Крім того, представники банків розповіли про доступні кредити на території області, ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» та ТОВ Торговий Дім «Агрохім» - про постачання мінеральних добрив сільськогосподарським товаровиробникам.

У заході також узяли участь представники органів влади на місцях, Луганської філії ДУ «Держгрунтохорони», Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області, Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, представники Департаменту агропромислового розвитку, Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації та аграрії.