Прес-центр27 листопада 2019, 16:11

Проблематику забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту розглянуто на міжнародному рівні

У Києві за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової відбулася міжнародна конференція «Забезпечення прав дитини в умовах збройного конфлікту».

У роботі конференції взяли участь діти, які стали безпосередніми свідками збройного конфлікту в Україні, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, представники Уряду, міжнародних та вітчизняних неурядових організацій, народні депутати, омбудсмени з Грузії, Боснії і Герцеговини, Молдови та інших країн, в яких відбувались збройні конфлікти.

Делегацію з Луганської області очолила заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Також до складу нашої делегації увійшли начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна, директор Департаменту освіти та науки Юрій Стецюк, заступник начальника управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров'я Іллона Карпенко, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Олена Гарькавець.

Рекомендації до презентації альтернативної доповіді Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо виконання Україною конвенції ООН про права людини обговорені на панельних дискусіях та в робочих групах.