Прес-центр23 липня 2018, 17:07

Проблеми графіку руху поїздів, якості послуг та заборгованості розглядалися на нараді

Ці питання та перспективи розвитку залізничного транспорту у Луганській області були винесені на розгляд наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

На нараду був запрошений директор регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Українська залізниця» Сергій Бугайов.

Директор Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергій Шелест порушив питання щодо скорочення часу знаходження в дорозі пасажирського потягу № 609/610 Харків-Лисичанськ.

Він зауважив, що пасажирів, які прямують до КПВВ «Станиця Луганська», час прибуття потягу до м. Лисичанськ не влаштовує, тому що їм доводиться чекати відкриття пункту пропуску наступного дня.

У свою чергу Сергій Бугайов повідомив, що залізничники переглянуть тривалість стоянок потягу на проміжних станціях з урахуванням пасажиропотоку.

Також на порядку денному розглядалися питання щодо неякісного надання послуг у пасажирських потягах дальнього сполучення № 46/45 Лисичанськ-Ужгород та № 137/138 Хмельницький-Лисичанський та  погашення перед ПАТ «Українська залізниця» заборгованості з відшкодування витрат на пільгове перевезення окремих категорій громадян.

В.о. директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Інна Сердюкова нагадала, що вирішення цього питання належить до компетенції органів місцевого самоврядування.

«Обласна влада зробить все, що від нас залежить, щоб ліквідувати заборгованість та забезпечити якісне обслуговування залізничним транспортом мешканців Луганщини», – наголосив наприкінці наради заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.