Прес-центр7 лютого 2020, 12:02

Проблеми людей з інвалідністю та екологічна ситуація розглянуті Сергієм Гайдаєм разом із представниками Green Cross Ukraine

Зустріч відбулася сьогодні, 7 лютого, в Сєвєродонецьку.

«Луганщині зараз потрібна будь-яка підтримка. Коли в мене запитують, що саме нам необхідне, я відповідаю – все. Скажіть, які напрями співпраці ви розвиваєте і я підкажу, де саме знадобиться ця допомога», – наголосив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, звертаючись до гостей.

Так, на шахті в Золотому необхідно щоденно відкачувати воду, яка надходить з тимчасово непідконтрольної території. Застаріле обладнання потребує заміни, інакше можуть статися як екологічна, так і соціальна катастрофа.

Голова правління організації Юрій Сапіга зазначив, що серед пріоритетних напрямів діяльності Зеленого Хреста України є сприяння покращенню стану здоров'я і соціального стану населення, а також надання допомоги найбільш постраждалим верствам населення.

Стосовно цього Сергій Гайдай акцентував, що, наприклад, необхідний автобус з підйомником нашим спортсменам з інвалідністю, які гідно представляють Луганщину на всеукраїнській арені, а країну – на світовій.

Різний спеціалізований транспорт потребують медичні заклади області.

Сторони розглянули й інші напрями співробітництва, варіанти залучення інвесторів та шляхи реалізації спільних проєктів.

Юрій Сапіга акцентував, що фінансування має відбуватися за формулою 70 % на 30 %.

«Це сприятливі умови. Вважаю, що ми зможемо знайти гроші на реалізацію цікавих проєктів», – зазначив Сергій Гайдай.