Прес-центр6 серпня 2018, 18:08

Проблеми незаконних вирубок лісу та видобутку вугілля на Луганщині розглянуто під час наради Юрія Гарбуза з силовиками

Сьогодні, 6 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду з керівниками правоохоронних органів області.

На початку засідання очільник Луганщини представив керівникам силових відомств новопризначених заступника голови ОДА Генадія Іваненка та командира спецпідрозділу «Фантом» ГУ ДФСУ у Луганській області Віталія Короткого.

Заступник начальника Луганського прикордонного загону Руслан Румілов розповів про наявні проблеми, пов’язані з проїздом осіб та переміщенням товарів на відрізку залізної дороги і автотраси «Т-1307», що проходять по території Російської Федерації. Він доповів, що залізнична колія 10 разів перетинає державний кордон України, але відрізок юридично належить РФ. Силами прикордонників забезпечується облаштування дороги «Т-1307» та здійснюється її об’їзд.

Юрій Гарбуз зауважив, що сьогодні з цього приводу було проінформовано Президента України Петра Порошенка та Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова. Питання безпеки державного кордону України на Луганщині буде піднято на найвищому державному рівні під час робочої поїздки голови ОДА до Києва.

Про хід розслідування карних проваджень, відкритих за фактом незаконного видобутку вугілля на території області розповів заступник прокурора Луганської області Олексій Смирнов. Він зазначив, що наразі відкрито чотири провадження за фактом незаконного видобутку вугілля. Наразі тривають слідчі дії: фактичний незаконний видобуток вугілля зупинено, а техніка заарештована. Йде підготовка до висування підозр головним фігурантам справи.

Начальник Департаменту захисту економіки Олексій Камишанський доповів про розслідування кримінальних проваджень, відкритих за фактом незаконної вирубки лісу. Він розповів, що на території області знаходяться 8 лісомисливських господарств, перевірка яких зараз триває. Протягом року було порушено 63 кримінальних провадження за фактом незаконної вирубки лісу та притягнуто до відповідальності трьох осіб. У цей час проводяться досудові розслідування за рештою кримінальних проваджень.

Розглядаючи питання пожежонебезпечної ситуації на території Луганщини, заступник голови ОДА Юрій Клименко звернувся до присутніх військовослужбовців з проханням обмежити кількість запланованих стрільб в умовах літньої спеки.

У заході взяли участь керівники Прокуратури Луганської області, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, ГУ Національної поліції в Луганській області, Луганського обласного військового комісаріату, ОТУ «Північ», ГУ ДФСУ у Луганській області, Луганського зонального відділу ВСП, Луганського прикордонного загону, Лисичанського прикордонного загону, ДМС України в Луганській області, Управління Укртрансбезпеки в Луганській області, Управління Патрульної поліції, 15-го окремого полку Національної гвардії України та інші.