Прес-центр8 липня 2019, 17:07

Проблеми підприємств вугільної галузі області мають розглянути в Уряді

Найближчим часом на засідання Кабінету Міністрів України окремим питанням будуть винесені проблеми Луганщини.

Серед таких питань й стале енергозабезпечення підприємств вугільної галузі області.

Тож, сьогодні, 8 липня, під час відповідної наради заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко обговорив актуальність та стан вирішення кожної з проблем із керівниками ПАТ «Лисичанськвугілля», ДП «Первомайськвугілля» та Луганської філії ДП «Регіональні електричні мережі».

Перш за все, це проблеми з електропостачанням, підтопленням шахт та реалізацією вугілля.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай також поінформував, що сьогодні оприлюднена постанова Кабінету Міністрів України від 5 липня 2019 р. № 570 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України».

Так, у розпорядженні КМУ від 12 грудня 2018 р. № 1023 «Про визначення державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» є постачальником «останньої надії» із змінами, внесеними розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 200.

Крім того, йдеться про укладання договорів про постачання електричної енергії за вільними цінами з усіма вугледобувними підприємствами державної форми власності або господарськими товариствами з видобутку вугілля, 100 % акцій яких належать державі, за умови відсутності у зазначених підприємств (господарських товариств) укладених з 1 липня 2019 р. договорів про постачання електричної енергії з іншим електропостачальником.