Прес-центр9 червня 2017, 11:06

Проблеми сєвєродонецького «Азоту» – на увазі обласної влади

Сьогодні, 9 червня, за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко зустрівся з працівниками приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецьке об’єднання Азот», які вийшли на акцію на площу Перемоги у Сєвєродонецьку.

Нагадаємо, що на підприємстві з квітня оголошено період простою, а більша частина трудового колективу переведена на 2/3 ставки та знаходиться вдома. Окрім того, заборгованість по заробітній платні становить більше трьох місяців. Акцію було організовано профспілковим комітетом «Азоту».

Юрій Клименко запевнив, що облдержадміністрація зацікавлена у тому, щоб підприємство запрацювало, а його працівники отримували гідну зарплатню.

Він нагадав, що керівництво області неодноразово проводило зустрічі з правлінням «Азоту» та головою його профспілкового комітету, де були вироблені напрями виходу підприємства із складної ситуації, та направлені також відповідні листи до Кабінету Міністрів України і НАК «Нафтогаз України».

Облдержадміністрація, зауважив він, робить усе можливе в межах своїх повноважень стосовно розв’язання проблемних питань на приватному підприємстві.

Для повноцінного запуску «Азоту» необхідні декілька незалежних джерел постачання електроенергії. І зі свого боку облдержадміністрацією проводяться заходи щодо будівництва підстанції 500 кВ у Кремінній, що дозволить Луганщині приєднатися до єдиної енергосистеми України, наголосив Юрій Клименко.