Прес-центр15 квітня 2021, 08:04

Процес передачі медичного майна новоствореним громадам Луганщини має бути закінчено до першого липня

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь у засіданні колегії Департаменту охорони здоров’я ОДА.

У вступному слові Катерина Безгинська зазначила низку проблемних питань та наголосила на важливості участі місцевої влади у процесі передачі майна від районних, міських рад до новостворених громад: «До першого липня ми повинні завершити цей процес. Тому на засідання колегії ми запросили голів територіальних громад, сільських, селищних, міських голів – у нас їх сьогодні 26, вісім військово-цивільних адміністрацій. Вони є власниками лікувальних закладів, розташованих на їх територіях». Також в онлайн режимі до засідання приєдналися керівники медичних закладів області.

Під головуванням директора Департаменту Юрія Стогнієва на колегії розглядалися питання надання психіатричної допомоги населенню області, роботи акушерсько-гінекологічної служби, діяльність у 2020 році закладів охорони здоров’я області, які надають первинну медичну допомогу та закладів, які надають спеціалізовану медичну допомогу, та стан роботи з вакцинації населення.

На засіданні також розглядались питання захворюваності на COVID-19, дефіциту лікарів та середнього медичного персоналу у закладах медицини, матеріально-технічні питання тощо.

В процесі плідної дискусії були прийняті відповідні рішення для більшого налагодження роботи в зазначених напрямках.

Крім того, на колегію був запрошений відповідальний секретар приймальної комісії ЛДМУ Олександр Янчевський, який доповів про поліпшення агітаційної роботи медичних спеціальностей серед молоді та запропонував подальше укладання договорів на навчання.