Прес-центр8 вересня 2021, 15:09

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) ініціює в Луганській області проєкт щодо інтегрованого управління природними ресурсами

За фінансової підтримки Глобального екологічного фонду Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) ініціює впровадження в Луганській області проєкту «Інтегроване управління природними ресурсами на деградованих ландшафтах степової та лісостепової зони України», метою якого є допомога провідним державним органам у розвитку моніторингу довкілля та досягнення нейтрального рівня деградації ґрунтів у степовій та лісостепових зонах. 

Для напрацювання скоординованого підходу та шляхів ефективної реалізації проєкту відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Наталії Романенко з координаторами ФАО.  

«Останнім часом Луганщина активно співпрацює з поважними міжнародними організаціями та країнами-партнерами, зокрема, у питаннях розвитку сільського господарства, створення нормативів якості та безпеки продовольчої продукції. Для нас є дуже важливим поглиблювати цей позитивний досвід», – наголосила Наталія Романенко.

Під час зустрічі обговорено складові проєкту щодо створення сприятливого середовища для інтегрованого управління природними ресурсами, відновлення продуктивності та стійкості виробничих ландшафтів, а також моніторинг та адаптивне управління.