Прес-центр8 вересня 2020, 16:09

Продовжується дія інформаційної онлайн платформи «Допомога поруч»

Для надання адресної допомоги вразливим верствам населення під час карантину з  квітня 2020 року Міністерством соціальної політики запроваджено інформаційну онлайн-платформу «Допомога поруч». Цей проєкт реалізується згідно з постановою Кабінету Міністрів України «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення»  (08.04.2020 № 287).

Крім того міністерством створено відеоролик, в якому показано, як отримати допомогу або надати її завдяки інформаційній платформи «Допомога поруч». Переглянути відеоролик можна за посиланням: https://youtu.be/iAvuTNC2lvE.

На зазначеній інформаційній платформі кожен може зробити заявку про того, кому потрібна допомога.

Тобто, усі небайдужі: представники місцевої влади, бізнесу, громадські та благодійні організації, волонтери мають змогу долучитися до допомоги людям.

Заходьте на сайт за посиланням: https://dopomoga.msp.gov.ua та натисніть зверху на розділ «ПОТРЕБИ», оберіть Вашу область і зателефонуйте за номером телефону контактній особі, повідомте, чим Ви можете допомогти людям.

Користувачем цього сервісу в Луганській області визначено Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, який розміщує на платформі інформацію про потребу в допомозі жителів Луганщини, що надходить від територій області.

Під час карантинних заходів повідомити про потребу в допомозі можуть одинокі, одиноко проживаючі громадяни похилого віку, люди з інвалідністю та неповні сім’ї (одинокий батько або мати) з дітьми до 14 років, у тому числі дітьми з інвалідністю.

Громадяни можуть звертатися за місцем проживання на «гарячі» телефонні лінії, які працюють при місцевих органах влади (райдержадміністраціях, міських радах, об’єднаних територіальних громадах) або визначених їх структурних підрозділах, та залишати інформацію про потребу в продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутовій хімії, транспортних послугах для доставки цих товарів, в підвезені соціальних робітників, соціальних працівників, фахівців із соціальної роботи для надання послуг жителям тощо.

Зі списком «гарячих» телефонних ліній міст обласного значення, районів, об’єднаних територіальних громад Луганської області можна ознайомитися за посиланням.