Прес-центр16 липня 2018, 15:07

Продовжується набір на навчальну програму «Школа амбасадорів миру»

Програма розвитку ООН запрошує викладачів вищих навчальних закладів, професійних навчальних закладів та вчителів загальноосвітніх шкіл Луганської та Донецької областей взяти участь у навчальній програмі «Школа амбасадорів миру».

Програма складається з двох модулів:

·         Перший модуль: п’ятиденний тренінг для тренерів «Налагодження діалогів: молодь за мир у громадах» (27–31 липня 2018 р.);

·         Другий модуль: підготовлені тренери проводять тренінги «Налагодження діалогів: молодь за мир у громадах» у своїх вищих навчальних закладах, професійних навчальних закладах та загальноосвітніх школах Донецької та Луганської областей (вересень 2018 р.).

Реєстрація на перший модуль школи триває до 19 липня 2018 р., 18:00 за посиланням.

Учасники: 25 осіб із числа представників закладів освіти Донецької та Луганської областей (викладачі вищих навчальних закладів, викладачі професійних навчальних закладів та вчителі загальноосвітніх шкіл Луганської та Донецької областей).

Метою тренінгу є підготовка 25 тренерів з Донецької та Луганської областей в якості «амбасадорів миру», посилення їхніх компетенцій з питань трансформації конфліктів, ненасильницького спілкування, побудови діалогів; надання інструментів та методології миротворців, пов’язаних з трансформацією конфліктів, освітою в галузі прав людини, міжкультурним діалогом.

Після навчання всі учасники першого модуля проведуть подібні тренінги «Налагодження діалогів: молодь за мир у громадах» у своїх вищих навчальних закладах, професійних навчальних закладах та загальноосвітніх школах Донецької та Луганської областей (вересень 2018 р.). 

Ініціатива впроваджується для сприяння діалогу і взаємопорозумінню у громадах, яких торкнувся конфлікт, в рамках Програми відновлення та розбудови миру ПРООН за фінансування урядів Швеції та Швейцарії та за організаційної підтримки ГО «Донецький молодіжний дебатний центр».

Тренери:

·         Ольга Донець, ГО «Донецький молодіжний дебатний центр».

·         Максим Ієлігушвілі, незалежний експерт з прав людини, дебатної майстерності.