Прес-центр6 лютого 2019, 17:02

Проект «Підтримка економічного відновлення у Східному регіоні України» буде продовжено на Луганщині

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зустрівся з програмним координатором компоненту «Економічне відновлення та відбудова інфраструктури» Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Володимиром Лященко та локальним координатором у Луганській області Програми з відновлення та розбудови миру ПРООН в Україні Володимиром Іщенко.

Під час зустрічі Володимир Лященко проінформував заступника голови облдержадміністрації про реалізацію проекту «Підтримка економічного відновлення у Східному регіоні України», донором якого виступає Уряд Японії.

Цей проект почав діяти 1 березня 2018 року та закінчується 28 лютого цього року. На його реалізацію було витрачено 400 тис. доларів.

«У рамках проекту вирішувались питання безробіття шляхом покращення доступу до можливостей отримання доходу, – зазначив Володимир Лященко. – Також збільшилась можливість працевлаштування та створення нових робочих місць».

Так, протягом минулого року у Луганській та Донецькій областях 200 осіб із числа внутрішньо переміщених осіб та населення, які постраждали від збройного конфлікту, підвищили свої знання та навички у сфері започаткування та розвитку бізнесу.

Було створено 58 робочих місць, з них 31 для жінок та 27 для чоловіків.

Також, 36 малих та середніх підприємств отримали послуги з бізнес-консультування та технічну допомогу.

У першому півріччі шість підприємств отримали гранти, а у другому – консультації з питань оподаткування, маркетингу та бухгалтерської справи для створення бізнесу.

Крім цього, були підготовлені каталоги для 206 підприємств та зняти сім відео-історій про започаткування бізнесу.

Під час зустрічі запропоновано продовжити цей проект, а саме: практику проведення інформаційних заходів та тренінгових сесій з питань розвитку бізнесу у сільській місцевості та районах, що наближені до лінії розмежування.

Також посилити мотиваційні заходи в сфері розвитку бізнесу та популяризації підприємницької діяльності у населених пунктах наближених до лінії розмежування. Більш активно залучати молодь області до заходів в сфері розвитку бізнес-навичок.

Усі ці заходи будуть скореговані після затвердження остаточної суми фінансування.