Прес-центр3 листопада 2017, 15:11

Проект з Сєвєродонецька подолав попередній відбір у МТОТ

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України відбувся попередній відбір проектів для здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на Сході України.

За результатами відбору було погоджено пропозиції від:

- виконавчого комітету Маріупольської міської ради Донецької області;
- Покровської міської ради Донецької області;
- Дружківської міської ради Донецької області;
- Сєвєродонецької міської ради Луганської області.

Запропоновані проекти спрямовані на придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам, придбання обладнання і програмного забезпечення для оформлення та видачі паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм для центрів надання адміністративних послуг, що обслуговують населення, яке проживає по обидві сторони лінії зіткнення.

Наразі МТОТ розроблено та направлено на погодження до інших центральних органів виконавчої влади проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України.

Згідно з процедурами, встановленими Регламентом КМУ та бюджетним законодавством, проекти розпорядження про розподіл субвенції мають бути схвалені спочатку Урядом України, а потім Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

Нагадаємо, що 13 липня Верховною Радою України прийнято рішення про надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку територій, які зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на Сході України. Головним розпорядником цих коштів визначено МТОТ.  Порядок використання субвенції було затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 769  від 4 жовтня 2017 р.

На виконання вимог порядку відбору проектів МТОТ оголосило конкурс для подачі заявок.

За матеріалами МТОТ