Прес-центр14 червня 2018, 16:06

Професійні асоціації Луганщини беруть активну участь у бюджетному процесі

Сьогодні в облдержадміністрації відбулось засідання «круглого столу на тему «Забезпечення ефективної бюджетної політики місцевих рад та органів влади шляхом забезпечення участі громадськості до бюджетних процесів».

До заходу долучилися голова асоціація органів місцевого самоврядування Луганської області Володимир Прокопенко та виконавчий директор цієї асоціації Сергій Тихоновський, голова Асоціації працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Український культурний простір Луганщини Ірина Божич, члени координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації та громадськість області.

У ході «круглого столу» учасників ознайомили з розвитком е-демократії в Україні для прозорості та ефективності місцевих бюджетів.

Були надані рекомендації щодо можливості практичного забезпечення доступності та вміння працювати з даними про планування бюджетних коштів, у тому числі, на офіційному сайті селищних рад через впровадження інноваційних інформаційно-комунікаційних механізмів.

Також розглядалися питання: «Чи ефективно давати жителям територіальної громади можливості самостійно вирішувати, на що витрачати частину місцевого бюджету та як забезпечити сталий розвиток громад на Луганщині через залучення громадян до участі в бюджетному процесі».

Захід відбувся у рамках реалізації проекту «Ефективний бюджет Новоайдарщини: спільна відповідальність громади та влади» ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» за програмою «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за Фінансової підтримки Європейського Союзу.

Координатором засідання виступила Голова Правління ГО «Громадська ініціатива Луганщини» Тетяна Кірілова.