Прес-центр3 квітня 2019, 17:04

Програма ООН із відновлення та розбудови миру оголошує набір учасників до медіашколи

З  20 по 27 квітня відбудеться  медіашкола «Нові медіа - нові інструменти для впливу на суспільний діалог та соціальні процеси» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Школа складатиметься з двох модулів:  тренінг та триденний практикум з відео монтажу, які відбудуться у містах Сєвєродонецьк та Київ.

До участі на конкурсній основі запрошуються жителі Луганської і Донецької областей, представники місцевих ЗМІ, блоґери, представники профільних громадських організацій Луганської та Донецької областей, які вже мають мінімальні навички зйомки та монтажу відео.

Мета школи – підвищення рівня обізнаності з питань головних принципів та стандартів роботи нових медіа та технічного забезпечення представників медіа Луганської та Донецької областей задля виховання «провайдерів змін» в процесах реформ та задля підвищення рівня соціальної згуртованості в громадах зазначених областей.

Для участі у медіашколі необхідно заповнити онлайн-форму.

Кінцевий термін подання заявок – 10 квітня 2019 року, 18:00.

Детальна програма школи буде надіслана відібраним учасникам на персональні електроні адреси.

Під час проведення школи заплановані зустрічі із відомими радіоведучими, медіатренерами, продюсерами: ПАТ «НСТУ», «Радіо свобода», «Polo TV», «TTB Stidio», Media Masters, Києво-Могилянської академії, Могилянської Школи журналістики, Art Hub ІА «Укрінформ», Міністерства інформаційної політики України та профільних громадських організацій.

Очікується, що особи, які поройдуть начання, в результаті:

– отримають інформацію про нові тренди та підходи в роботі сучасних медіа та зрозуміють нові тенденції в співпраці медіа з міжнародною спільнотою;

– навчаться використовувати сучасні інтерактивні та мультимедійні технології;

– підготують власний сценарій та відеоконтент (як мінімум 4 відеороботи) - «провайдерів змін» в процесах реформ та задля підвищення рівня соціальної згуртованості в громадах Луганської та Донецької областей;

– отримають необхідну підтримку від ПРООН на свої завдання, пов’язані з покращенням власної роботи в сфері комунікацій;

– проведуть у власних громадах для своєї спільноти не менш 20-ти заходів, інформуючи локальні медіа спільноти про знання та навички, отримані під час навчання.

Довідково. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), ООН Жінки, Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують десять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.