Прес-центр10 грудня 2020, 16:12

Програма ООН із відновлення та розбудови миру та Луганська облдержадміністрація провели спільний онлайн форум

Сьогодні, 10 грудня в онлайн форматі відбувся міжрегіональний форум громадянського суспільства «Нові виклики – нові рішення, нові підходи», організований спільно Програмою ООН із відновлення та розбудови миру та Луганською облдержадміністрацією.

У роботі заходу взяли участь співробітники облдержадміністрації, а також  представники влади та громадянського суспільства Донеччини.

Мета форуму – підбиття підсумків реалізації спільних заходів із розвитку інституцій громадянського суспільства протягом року та виконання регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області у 2017 – 2020 роках.

Також учасниками обговорювалися розробка та аналіз функцій управління, які забезпечують збалансований підхід до представлення різних поглядів, посилюють органи місцевого самоврядування і підвищують рівень залучення активних громадян та громадських організацій до вирішення місцевих проблем; підвищує рівень обізнаності та потенціалу громадських організацій та громадян з питань екологічної безпеки, ефективного ініціювання, планування та впровадження ініціатив, спрямованих на захист навколишнього середовища.

У запропонованих панельних дискусіях розглядалися питання щодо ролі консультаційно-дорадчих органів при новому адміністративному устрої, інституційної спроможності місцевої влади/громади в нових умовах, практичних аспектів розробки та реалізації екологічних стратегій, екологічна складова розвитку в умовах трансформації вугільних регіонів.