Прес-центр13 червня 2018, 16:06

Програму розвитку вугільної промисловості обговорили в облдержадміністрації

Сьогодні, 13 червня, в Луганській облдержадміністрації відбулося широке обговорення програми розвитку вугільної промисловості регіону.

Засідання відкрив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. «В умовах війни ми не маємо права допустити закриття шахт. Для гірняка, батько і дід якого працювали на шахті і якого сьогодні смикає за руку дитина з проханням щось купити, стабільна робота і зарплата – питання життєвої ваги. А, отже, влада має шукати шляхи їх вирішення», – наголосив очільник Луганщини.

У заході взяли участь директор департаменту вугільно-промислового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Олександр Владиченко, заступник начальника управління координації діяльності у сфері оборони та безпеки – начальник відділу резервного фонду бюджету департаменту стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Шастун, представники профільних структурних підрозділів Луганської і Донецької обласних державних адміністрації, керівники шахт обох областей.

Розробити комплексну Програму розвитку вугільної промисловості Донбасу Юрій Гарбуз доручив робочій групі під керівництвом позаштатного радника голови Роберта Родванскі. Перший етап Програми – ліквідація наслідків підтоплення шахти «Золоте» ДП «Первомайськвугілля» – завдяки виділеним з Резервного фонду Державного бюджету коштам (131 млн грн) вже реалізується. Другим етапом буде будівництво очисних споруд з метою недопущення екологічної катастрофи.

«Стратегічне завдання, над яким ми з вами разом із залученими експертами маємо попрацювати, – це створення умов для збільшення видобутку вугілля, виведення наших об’єднань на рентабельність та наповнення місцевих бюджетів», – зауважив Юрій Гарбуз, ведучи мову про наступний етап Програми. Він також наголосив, що буде шукати підтримки напрацьованих рішень на рівні Кабінету Міністрів та Верховної Ради України, адже закладка нових лав і модернізація шахт вимагають значних державних асигнувань.