Прес-центр17 липня 2020, 11:07

Проєкт «Єдність ветеранів Луганщини» продовжився в Рубіжному

Нещодавно у Рубіжному відбулась друга зустріч у рамках проєкту «Єдність ветеранів Луганщини».

Разом з ветеранами АТО/ООС шукали шляхи вирішення проблем в. о. Рубіжанського міського голови, секретар Рубіжанської міської ради Анатолій Бусєнков, представник відділу у Луганській області Мінветеранів Ядвіга Голенач, координатор проєкту – голова ГО «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Олександр Свистула та керівник Центру допомоги учасникам антитерористичної операції Андрій Трощий.

Звичайно, найбільш гостро для АТОвців стоїть житлове питання. Для його вирішення Рубіжанською міською радою готуються документи для передачі у власність ветеранам АТО/ООС земельних ділянок під індивідуальне будівництво. Їх виділення заплановано вже на серпень.

Серед іншого йшлося й про необхідність обов’язкового проходження у Центрі реабілітації ветеранів війни в Рубіжному  психологічної реабілітації учасників АТО/ООС після закінчення контракту на службу в зоні ведення бойових дій.

Зараз рубіжанські АТОвці на території медуніверситету активно створюють Veteran Hub – відкритий простір для ветеранів та громадських організацій, що працюють у сфері ветеранських справ.