Прес-центр24 вересня 2022, 13:09

Проєкт «Вихователь безпеки» допоможе інтегрувати освітню систему Луганщини в очний режим після деокупації регіону

Із представниками територіальних громад Луганщини поліцейські розглянули переваги проєкту «Вихователь безпеки».

У заході взяла участь заступниця начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

До обговорень щодо можливості реалізації в освітніх закладах Луганської області проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» («Вихователь безпеки») долучилися представники 14 територіальних громад.

Слід зазначити, що вказаний пілотний проєкт реалізується Міністерством внутрішніх справ України спільно з Міністерством освіти і науки, Міністерством розвитку громад та територій, Державною службою України з надзвичайних ситуацій за участю Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Він передбачає створення безпечного освітнього середовища, побудову комунікаційної платформи між органами місцевого самоврядування, територіальними підрозділами поліції, органами освіти і науки, учнівською та батьківською громадою.

Із 20 по 30 вересня триває набір громад на участь у проєкті. Прийом анкет здійснюється за посиланням: https://cutt.ly/GCKGoZc.

Впровадження проєкту суттєво вплине на стан забезпечення безпеки учасників освітнього процесу, у тому числі в дистанційному форматі, та допоможе максимально безпечно інтегрувати освітню систему Луганщини в очний режим після деокупації регіону.

Проєкт вже успішно працює в 16 громадах 9 областей держави: Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Кіровоградській, Одеській, Вінницькій, Сумській, Черкаській, Чернігівській.

У серпні на базі Національної академії внутрішніх справ підготовлено 17 спеціалістів з безпеки, які наразі працюють у 49 закладах освіти.