Прес-центр15 грудня 2016, 16:12

Керівництво облдержадміністрації різко негативно ставиться до перспективи скорочень працівників на ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання« Азот» і робить все можливе для недопущення даного розвитку подій.

Губернатор області Юрій Гарбуз стурбований ситуацією, що склалася. За його дорученням, минулого тижня під головуванням заступника голови ЛОДА Юрія Клименка відбулася робоча зустріч представників Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження з керівництвом підприємства, а також з представниками профспілкових організацій та робочих колективів.
«Підприємство є містоутворюючим для Сєвєродонецька, звільнення такої кількості працездатних людей призведе до значних змін в структурі зайнятості області» - зазначив Юрій Юрійович.
Для недопущення, в умовах проведення антитерористичної операції і відсутності реальних альтернатив з працевлаштування працівників хімічної галузі, соціального вибуху, облдержадміністрація вважає за необхідне підготувати звернення до Прем'єр-міністра України щодо розгляду можливості встановлення фіксованої ціни на природний газ для підприємства для забезпечення конкурентоспроможної вартості продукції і реалізації ії на внутрішньому ринку України. Також найближчим часом планується провести розширену нараду з питань подальшої перспективи роботи ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» за участю керівництва підприємства, міської влади, центру зайнятості, військового комісаріату, пенсійного фонду, фіскальної служби, підприємств хімічної промисловості області, структурних підрозділів облдержадміністрації та інших зацікавлених сторін.