Прес-центр15 червня 2017, 14:06

Комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2017»

Профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті  є складовою одного з першочергових завдань здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Це запорука життя і здоров’я громадян, що користуються громадським транспортом.

Управлінням Укртрансбезпеки у Луганській області у період з       06 червня по 06 липня поточного року проводиться комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2017».

Метою заходу є попередження аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, посилення державного контролю (нагляду) за безпекою перевезень під час виконання пасажирських перевезень автобусами, дотримання автомобільними перевізниками вимог безпеки перевезень при виконанні регулярних, нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезень і перевезень організованих груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку і у зворотному напрямку.

Особлива увага приділяється відповідності зовнішнього і внутрішнього спорядження (екіпірування) транспортних засобів встановленим вимогам, виконанню вимог щодо дотримання водіями автобусів режиму праці та відпочинку, обов’язковому зберіганню автобусів у спеціально пристосованих для цього місцях, виконанню вимог, правил безпеки при виконанні перевезень організованих груп дітей до місць оздоровлення та відпочинку, а також у зворотному напрямку, наявності супроводжуючого при перевезенні 10 і більше дітей, наявності медичного працівника при перевезенні 30 і більше дітей, перевезенню дітей водіями, які мають стаж керування автобусами не менше 5 років.