Прес-центр21 грудня 2017, 16:12

Мобільні габаритно-вагові комплекси контролюватимуть дотриманням правил перевезення вантажів

Одне з головних завданнь Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації – це своєчасне проведення державної політики в регіоні в сфері забезпечення якісних та комфортабельних пасажирських перевезень, організація роботи спрямованої на підвищення рівня комфортабельності, життя заходів з безпеки дорожнього руху.

Останніми роками питання незадовільного стану автомобільних доріг набуло вкрай важливого значення. Серед причин занепаду дорожньої галузі є з одного боку невиконання протягом останніх 30 років регламентних робіт з утримання доріг, а з іншого – значний розвиток вантажного автотранспорту, суттєве підвищення його вантажопідйомності.

Забезпечення сталого функціонування дорожньої інфраструктури полягає не тільки у проведенні ремонтних робіт і обслуговуванні автомобільних доріг, а й у вжитті заходів з попередження передчасного їх руйнування шляхом здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів. До цього часу на підконтрольній території області габаритно-вагове обладнання було відсутнє.

Сьогодні 21 грудня біля будівлі облдержадміністрації відбулось вручення балансоутримувачам ключів від мобільних габаритно-вагових комплексів. Завдяки роботі проведеної Департаментом в рамках виконання Регіональної цільової програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки облдержадміністрацією, за рахунок коштів обласного бюджету, придбано два пересувних габаритно-вагових комплексів, загальною вартістю 3 млн грн.

Комплекси на базі легкових мікроавтобусів «Форд» оснащені у відповідності до міждержавних угод, у яких бере участь Україна, і спроможні здійснювати вимірювання габаритних і вагових параметрів транспортних засобів з миттєвою видачею акту зважування, що є доказовою базою для встановлення факту порушення відповідних обмежень, апаратний (за допомогою сучасного зчитувача тахографів) контроль за дотриманням водіями встановленого режиму праці та відпочинку.

Нове обладнання дасть змогу посилити контроль за дотриманням правил перевезення вантажів, що сприятиме суттєвому поповненню державної скарбниці, а дороги Луганщини будуть надійно убезпеченні від передчасного руйнування.

Незважаючи на вкрай складне економічне становище Луганщини, зумовлене проведенням антитерористичної операції, Департамент і надалі всебічно сприятиме реалізації усіх заходів щодо забезпечення безпечних і комфортних умов для дорожнього руху.