Прес-центр18 липня 2018, 09:07

Нарада Мінекономрозвитку з розгляду питання повернення з оренди цілісного майнового комплексу склозаводу «Пролетарій»

       Директор Департаменту Шелест С.Г. 17.07.2018 прийняв участь у розширеній нараді Мінекономрозвитку під головуванням державного секретаря Мінекономрозвитку Перевезенцева О.Ю. з розгляду питання повернення з оренди цілісного майнового комплексу колишнього державного підприємства «Ордена Трудового Червоного Прапору державного склозаводу «Пролетарій».

       У нараді взяли участь представники структурних підрозділів Мінекономрозвитку, Фонду державного майна України, зокрема його регіонального відділення у Луганській області та інші.

       Підставою проведення заходу стала відсутність зрушень у процесі забезпечення введення у дію нового підприємства ДП «Лисичанський склозавод».

       Наказом Мінекономрозвитку від 16.03.2018 № 370 створене ДП «Лисичанський склозавод» господарська діяльність якого повинна ґрунтуватися на базі ЦМК «ДП «Ордена Трудового Червоного Прапору державний склозавод «Пролетарій».

       На цей час зазначений ЦМК не передано у господарське відання ДП «Лисичанський склозавод».

       Протягом 4 місяців суттєвих зрушень щодо повернення державного майна з оренди здійснено не було з причини відсутності порозуміння між ФДМУ (власник держмайна) та Мінекономрозвитку (орган управління) щодо порядку повернення з оренди ЦМК «ДП «Ордена Трудового Червоного Прапору державний склозавод «Пролетарій», зокрема щодо пункту 11 «Порядку повернення орендованих цілісних майнових комплексів державних підприємств після припинення або розірвання договору оренди», затвердженого наказом ФДМУ від 07.08.1997 №847, а саме у порядку здійснення інвентаризації майна ЦМК.

       Під час наради проблемні питання було узгоджено, прийнято рішення щодо підписання спільного наказу Мінекономрозвитку та Фонду державного майна України про передачу ЦМК «ДП «Ордена Трудового Червоного Прапору державний склозавод «Пролетарій» органу управління з подальшим наказом органу управління про передачу зазначеного майна на баланс новоствореного підприємства.

       Вже з 23 липня 2018 заплановано проведення інвентаризація майна ЦМК.