Прес-центр15 травня 2018, 17:05

Нарада щодо реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська»

     15 травня 2018 року в облдержадміністрації відбулась нарада щодо реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ Донбаська - Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська - Ювілейна, Луганська область». 

     До області завітав новий директор з капітального будівництва ДП «НЕК «Укренерго» Мороженко Олександр Данилович, який запевнив у всебічній підтримці та сприянню будівництва вкрай важливих для області об’єктів енергетики – підстанції 500 кВ «Кремінська» на ліній електропередач, що з’єднають область з Об’єднаною енергетичною системою України.

     Нагадаємо, що з початку проведення АТО Луганська область опинилася на енергетичному острові, єдиним джерелом енергозабезпечення є Луганська ТЕС.

     Генеральний директор ТОВ «КЕБК» - генеральної підрядної організації, що здійснює будівництво, проінформував про хід виконання робіт та готовність обладнання. Так, на сьогодні в монтажі знаходяться автотрансформатор АОДЦТН-167000/500/220-У1, вимикачі 220 кВ, роз’єднувачі 220 кВ, трансформатори напруги 220 кВ, обмежувачі перенапруги 35 кВ, 220 кВ, 500 кВ.

     Проблемним питанням в ході реалізації проекту є надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, що дасть можливість розпочати роботи з розроблення по Кремінському району. Ці обставини збільшують термін реалізації проекту в цілому.

     Облдержадміністрацією спільно з ДП «НЕК «Укренерго» досягнуто домовленість про об’єднання зусиль з метою вирішення усіх проблемних питань, що виникають в ході реалізації проекту задля його завершення в найкоротші терміни.