Прес-центр24 липня 2018, 09:07

Нарада з проблемних питань та перспектив розвитку залізничного транспорту у Луганській області

      Забезпечення жителів Луганщини якісними залізничними пасажирськими перевезеннями – це одне з найбільш гостро обговорюваних громадськістю питань.

      23.07.2018 заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко провів спільну нараду з проблемних питань та перспектив розвитку залізничного транспорту у Луганській області за участю директора регіональної філії «Донецька залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» Сергія Бугайова, директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергія Шелеста, представників структурних підрозділів облдержадміністрації та регіональної філії.

      Були обговорені питання скорочення часу знаходження у дорозі міжрегіонального пасажирського потягу № 609/610 сполученням Харків – Лисичанськ – Харків, підвищення якості надання послуг та покращення санітарного стану вагонів пасажирських потягів дальнього сполучення № 46/45 Лисичанськ – Ужгород, № 138 Хмельницький – Лисичанськ, подовження руху пасажирських потягів дальнього сполучення до станції Попасна, проведення ремонту кімнати відпочинку у приміщенні вокзалу залізничної станції Рубіжне.

      Не залишилося поза увагою і питання погашення заборгованості місцевих бюджетів перед ПАТ «Українська залізниця» у частині відшкодування витрат за пільгові перевезення окремих категорій громадян залізничним транспортом загального користування.

      За результатами наради були прийняті спільні протокольні рішення, реалізація яких дозволить значно покращити якість послуг, що надаються залізницею, зняти соціальну напругу в регіоні та підняти рівень пасажирських перевезень.