Прес-центр15 грудня 2016, 12:12

Облдержадміністрація приділяє велику увагу створенню умов для створення якісних послуг і посилення безпеки перевезення пасажирів, дотримання перевізниками транспортного законодавства.

За дорученням губернатора Юрія Гарбуза У Луганській області був створений та діє Координаційна рада при облдержадміністрації з питань безпеки дорожнього руху, яка є консультативно-дорадчим органом, основними завданнями якого є: визначення порядку взаємодії правоохоронних органів, державних організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо вивчення діяльності пасажирських перевізників області, розробка пропозицій щодо посилення дисципліни учасників і посилення безпеки дорожнього руху.
Протягом поточного року проведено низку засідань Координаційної ради, на яких, серед інших, розглядалися питання щодо реагування контролюючих органів на порушення перевізниками транспортного законодавства та притягнення їх до відповідальності, виконання вимог екологічної безпеки, організації безпеки пасажирів на приміських та міжміських маршрутах в Луганській області і пр.
Керівництво облдержадміністрації та Департаменту, зокрема, спільно з управлінням «Укртрансбезпеки» в Луганській області та Національною поліцією, Митною службою України, Податковою поліцією, представниками Держпродспоживслужби в Луганській області працює над посиленням контролю за дотриманням діючих маршрутів, а також над виконанням перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів з міжнародним сполученням, міжнародних угод України, договорів перевезень, особливо в частині заїзду на автостанції, забезпечення пасажирів проїзними квитками, встановлення обґрунтованих тарифів та недопущення використання перевізниками автобусів, переобладнаних з транспортних засобів іншого призначення. В межах роботи по наведенню порядку, на регулярний основі проводяться спільні рейди з виявлення правопорушень.
Відзначимо, що найближчим часом в облдержадміністрації відбудеться розширена нарада з питань пасажирських перевезень і розвитку транспортної галузі Луганської області на 2017 рік, на яких будуть розглянуті озвучені й інші проблемні питання.
Облдержадміністрація приділяє велику увагу створенню умов для створення якісних послуг і посилення безпеки перевезення пасажирів, дотримання перевізниками транспортного законодавства.