Прес-центр25 вересня 2018, 12:09

Призначення швидкісного потягу № 19/20 сполученням Лисичанськ – Київ

       Забезпечення якісних пасажирських перевезень залізничним транспортом є єдиним з пріоритетних напрямків діяльності Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації.

     Як ми вже повідомляли, у липні 2018 відбулась особиста зустріч директора Департаменту Сергія Шелеста з членом правління ПАТ «Українська залізниця» Сергієм Михальчуком, відповідальним за пасажирські перевезення. Тоді була досягнута домовленість про відновлення курсування фірмового поїзда сполученням Лисичанськ – Київ, зі зменшеною кількістю зупинок та корегуванням розкладу руху. Натомість довелось гарантувати відшкодування втрат Укрзалізниці за перевезення пільгових категорій громадян. Завдяки сприянню Департаменту вдалось добитись підписання договорів про таке відшкодування майже з усіма адміністративними територіями області.

       І на решті маємо результат – на сайті ПАТ «Українська залізниця» з’явився розклад руху швидкісного потягу № 19/20 сполученням Лисичанськ – Київ, (https://www.uz.gov.ua/passengers/timetable/?ntrain=59367&by_id=1, https://www.uz.gov.ua/passengers/timetable/?ntrain=59368&by_id=1) який запроваджується з 30 вересня 2018.

       У зв’язку з тим, що потяг буде укомплектовано вагонами підвищеної комфортності вартість проїзду відповідно буде вище ніж в аналогічних потягах у даному напрямку.

      Висловлюємо велику вдячність керівництву Міністерства інфраструктури України та ПАТ «Українська залізниця» за розуміння проблем якісного забезпечення залізничних пасажирських перевезень у регіоні та допомогу у їх вирішенні.

       Сподіваємось на подальшу співпрацю у розвитку залізничної галузі.

       Зазначене питання знаходиться на особистому контролі голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.