Прес-центр2 березня 2017, 11:03

Проведено колегію Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження

Під головуванням директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергія Шелеста, за участю заступників губернатора Юрія Клименка і Вадима Данієляна а також представників інших структурних підрозділів обласної державної адміністрації відбулося засідання колегії Департаменту з питань підведення підсумків роботи за 2016 рік, а також основних і пріоритетних напрямках діяльності в поточному році.
В ході обговорення Сергій Григорович докладно відзвітував про роботу Департаменту, зокрема, досягнення та проблемні питання, які, з різних причин, вирішити поки не вдається.
За результатами засідання проведено аналіз статистичних даних в порівнянні з попередніми роками, а також колегіально прийнято низку стратегічно важливих для області рішень, зокрема: щодо збільшення промислового потенціалу області, залучення підприємств до виконання програми соціально-економічного розвитку області, проведення моніторингу існуючих корисних копалин з метою залучення інвестицій в Луганську область, реалізації проекту будівництва ПЛ 35-6 кВ «Райгородська - Трьохізбенка» з выдпайкою від ПЛ 35 кВ «Слов'яносербськ Трьохізбенка» на ПС «Райгородська», будівництва підстанції 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ «Донбаська - Донська» і будівництво нової повітряної лінії 220 кВ «Кремінська - Ювілейна» з метою з'єднання регіону з Об'єднаною енергетичною системою України, перспектив реалізації ініціативи зі створення вільних економічних зон на території Луганської області, необхідності будівництва залізничної гілки, питання проведення ремонту доріг на території Луганської області та багато іншого.
Крім усього іншого, на порядку денному стояло питання існуючих проблем у транспортній сфері в частині надання перевізниками неякісних і небезпечних послуг. Дійсно, порушення з боку деяких перевізників носять систематичний характер. Від громадян надходить незліченна кількість скарг. Слід зазначити, що робота в цьому напрямі ведеться. Покращення якості та безпеки пасажирських перевезень - одна з пріоритетних завдань Департаменту.
«Безумовно, порівняльний аналіз демонструє, що ситуація в 2016 році в порівнянні з попередніми роками в області безсумнівно покращилася, але це всього лише цифри і показники. Нам всім необхідно зосередитися на роботі вже в поточному році і сконцентруватися на вирішенні всіх глобальних і точкових питань, які впливають на життя кожної, окремо взятої сім'ї і області в цілому »- резюмуючи підкреслив Сергій Григорович.