Прес-центр22 вересня 2017, 13:09

Проведено конкурс з регулярного перевезення пасажирів

     21 вересня 2017 року проведено конкурс з регулярного перевезення пасажирів на 53 маршрутах загального користування (37 приміських та 16 міжміських), що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), на 36 з яких визначено переможців.

     Маршрути виставлялися на конкурс відповідно до оптимізованої маршрутної мережі Луганської області, яка враховує встановлення лінії розмежування, перенесення обласного центру з м. Луганська до м. Сєвєродонецька, а також зміни адміністративного устрою кількох районів.

     При визначенні переможця характеризувалася робота перевізника-претендента на автобусних маршрутах загального користування, підтримання належного технічного та санітарного стану рухомого складу, умови для здійснення контролю за станом здоров'я водіїв, наявність порушень чинного законодавства у сфері автоперевезень, показники аварійності, рекомендації та оцінки роботи претендента з боку районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування, громадськості.

     За результатами проведених конкурсів кожен з перевізників отримував перевагу враховуючи вимоги чинного законодавства, в тому числі за бальною системою оцінки пропозицій перевізників-претендентів. Не допустилися до участі у конкурсі перевізники-претенденти, які подали до участі у конкурсі документи, що містять недостовірну інформацію та не відповідають вимогам статті 34 Закону України «Про автомобільний транспорт», а також не розглядалися пропозиції перевізників, які не відповідають умов конкурсу.

     На обслуговування 4 міжміських: № 689 «Станиця Луганська АС – Красна Талівка – Благовіщенка», № 690 «Станиця Луганська АС – Крепи», № 703 «Станиця Луганська АС – Олександрівка», № 644 «Райгородка – Сєвєродонецьк АС», 12 приміських маршрутів: № 232 «Станиця Луганська АС – Гарасимівка», № 228 «Станиця Луганська АС - -Валуйське», № 241 «Станиця Луганська АС - Рибгосп», № 240 «Станиця Луганська АС - Погорілове – Валуйське», № 242 «Станиця Луганська АС - Юганівка», № 227 «Станиця Луганська АС – Болотене – Вільховий масив», № 233 «Станиця Луганська АС - Камишне», № 239 «Станиця Луганська АС - Петрівка – Войтове», № 236 «Станиця Луганська АС - -Колесниківка», № 191 «Попасна АС – Новоіванівка – Гірське», № 253 «Старобільськ АС – Світле» пропозицій від перевізників-претендентів не надійшло.

     З метою створення умов безпечного перевезення пасажирів перевізники представили громадськості на огляд транспортні засоби, якими вони планують перевозити пасажирів, враховуючи звернення громадян до облдержадміністрації щодо незадовільного технічного стану автобусів.

     Особливу увагу приділено щодо забезпечення роботи на об’єктах конкурсу, які включали приміські автобусні маршрути загального користування транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.