Прес-центр23 травня 2017, 12:05

Відбувся конкурс з регулярного перевезення пасажирів

     18 травня 2017 року під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Клименка Ю.Ю. проведено конкурс з регулярного перевезення пасажирів на 31 приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території області (внутрішньообласні маршрути), на 22 з яких визначено переможців.

     На обслуговування 5 приміських маршрутів: № 191 «Попасна АС – Новоіванівка – Гірське», № 203 «Сватове АС – Андріївка», № 232 «Станиця Луганська АС – Гарасимівка», № 250 «Старобільськ АС – Новоборова», № 253 «Старобільськ АС – Світле» та 4 міжміських: № 603 «Біловодськ АС – Старобільськ АС – Сватове АС», № 689 «Станиця Луганська АС – Красна Талівка – Благовіщенка», № 690 «Станиця Луганська АС – Крепи», № 703 «Станиця Луганська АС – Олександрівка» пропозицій від перевізників-претендентів не надійшло.

     До об’єктів конкурсу були включені маршрути для забезпечення автобусного сполучення в Станично-Луганському районі, соціальних маршрутів Лисичанського напрямку, нові відкриті за прохання народних депутатів України, райдержадміністрацій та громадських організацій.

     Маршрути виставлялися на конкурс відповідно до оптимізованої маршрутної мережі Луганської області, яка враховує виникнення лінії розмежування, перенесення обласного центру з м. Луганська до м. Сєвєродонецька, а також зміни адміністративного устрою кількох районів.

     З метою створення умов безпечного перевезення пасажирів перевізники представили громадськості на огляд транспортні засоби, якими вони планують перевозити пасажирів, враховуючи звернення громадян до облдержадміністрації щодо незадовільного технічного стану автобусів.

     Особливу увагу приділено щодо забезпечення роботи на об’єктах конкурсу, які включали приміські автобусні маршрути загального користування не менш як одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.