Прес-центр28 серпня 2017, 13:08

Відремонтована ПЛ 220 кВ «Луганська ТЕС – Лисичанська» знову забезпечує надійну роботу регіону.

       З метою підвищення надійності енергопостачання Лисичанського енерговузла в ході підготовки Луганської області до роботи в осінньо-зимовому періоді та у зв’язку з підготовкою до запуску в роботу ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання «Азот» з 25.08.2017 по 27.08.2017 було виконано планово-попереджувальний ремонт основної магістральної повітряної лінії електропередачи напругою 220 кВ «Луганська ТЕС – Лисичанська».

       Завдяки злагодженій роботі та професіональній майстерності  персоналу Бахмутського РЕЦ ВП «Північна ЕС» ДП «НЕК «Укренерго» в дуже стислі терміни виконано заміну дефектної ізоляції, ремонт проводу та грозозахистного тросу на ПЛ. На час виконання робіт Регіональним диспетчерським центром Північного регіону було задіяно режим живлення енергооб’єктів, який дозволив уникнути обмеження споживачів електричної енергії в Луганській області.

       Треба відзначити, що досягнення позитивного кінцевого результату було би неможливим без підготовчих дій, що виконувались персоналом ВП «Луганська ТЕС» ТОВ ДТЕК «Східенерго» та ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

       Окрема вдячність ГУ ДСНС України в Луганській області за надання технічної допомоги, а саме участь у ремонті автопідйомника АКП-50, що полегшило виконання роботи на надвисокій опорі лінії електропередачі та значно прискорило терміни виконання робіт.