Прес-центр30 грудня 2016, 12:12

Завдяки зусиллям очільника області Юрія Гарбуза понад сто мільйонів гривень отримають шахтарі Луганщини вже до Нового року

Близько 140 мільйонів гривень на погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям держпідприємств «Лисичанськвугілля» та «Первомайськвугілля» виділені сьогодні, 29 грудня, розпорядженням Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.
Нагадаємо, 15 листопада Міністр Ігор Насалик під час робочої поїздки до Луганської області обіцяв погасити заборгованість із зарплати перед шахтарями Луганщини до настання 2017 року.
Також відзначимо, що за інформацією Департаменту регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації, станом на ранок 29 грудня сума заборгованості шахтарям на держпідприємстві «Лисичанськвугілля» становила 147 мільйонів гривень, «Первомайськвугілля» – 57 мільйонів гривень.
Крім того, Юрій Гарбуз прокоментував майбутню з січня 2017 року реформу вугледобувних підприємств країни.
З 1 січня 2017 року планується реорганізація державних вугільних підприємств з метою їх об’єднання в Національну акціонерну компанію «Вугілля України». Це, за словами заступника Міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолія Корзуна, дозволить оптимізувати процес виробництва вугілля, уніфікувати всі юридичні, фінансові та матеріально-технічні процедури.
«Неодноразово проводилися наради уряду, де я виступав не на підтримку цієї реформи ... Тут є дуже важлива соціальна складова – це зарплата і стабільність для людей, у яких і так опускаються руки через постійні тривоги. Не можу сказати, що мене почули на все сто відсотків, але в даному випадку я продовжую стояти на боці шахтарів», – заявив Юрій Гарбуз.