Прес-центр10 серпня 2017, 17:08

Протягом 2017 року на Луганщині понад 2,5 тис. безробітних осіб отримали нові професії

Протягом січня – липня 2017 року за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в Луганській області проходили навчання 2585 безробітних осіб.

Рівень працевлаштування після закінчення навчання склав 92,4 %.

Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації здійснювалися за 75 професіями, спеціальностями та напрямками, як в нашій області, так і за її межами: у Рівненському, Харківському та Одеському центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

Найбільша кількість вакансій  від роботодавців з попереднім навчанням поступає за професіями  «Електрогазозварник», «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів».

Також у рамках Меморандуму про співробітництво щодо організації  професійного навчання кадрів за робочими професіями Луганський обласний центр зайнятості разом з Норвезькою Радою у справах біженців в Україні на базі професійно-технічних навчальних закладів регіону у літній період проводять учбові курси.

Так, нещодавно розпочалися навчання для безробітних за направленням Лисичанського та Сєвєродонецького міських центрів зайнятості у ДНЗ «Сєвєродонецький професійний ліцей» з професій «Манікюрник», «Кравець», а також у Новоайдарському професійному аграрному ліцеї з професій «Кравець» та «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва» за направленням місцевого районного центру зайнятості.

Матеріальну підтримку здійснює Норвезька Рада у справах біженців в Україні.

Таким чином, ще п’ять навчальних груп допоможуть громадянам отримати професії, що дозволить їм бути більш конкурентоздатними на ринку праці.