Прес-центр9 серпня 2021, 08:08

Протягом цього року в області відкрито 49 віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАПів

Наразі в області діють 19 ЦНАПів. Із них шість ЦНАПів військово-цивільних адміністрацій (міст Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Гірське, Попасна, Щастя та села Нижньотепле); чотири ЦНАПи міських рад (Рубіжанської, Кремінської, Сватівської, Старобільської); вісім ЦНАПів селищних рад (Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Марківської, Міловської, Новоайдарської, Новопсковської, Троїцької), один ЦНАП Чмирівської сільської ради.

Для наближення адміністративних послуг до громадян органами місцевого самоврядування створено 71 віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП, 49 з яких відкрито у 2021 році.

Завдяки міжнародній технічній підтримці дев’ять територіальних громад області забезпечені мобільними ЦНАПами.

Зокрема, в Біловодській, Кремінській, Троїцькій діють мобільні ЦНАПи на два робочих місця. Їх придбано у рамках реалізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру (ПРООН), що фінансується Європейським Союзом.

Сєвєродонецька, Попаснянська, Гірська, Станично-Луганська та Новоайдарська мають мобільні ЦНАПи на чотири робочих місця (у рамках реалізації ПРООН за підтримки Уряду Канади). Марківська – мобільний ЦНАП на два робочих місця (у рамках реалізації Програми «U-LEAD з Європою» за фінансової підтримки Європейського Союзу).

В поточному році мобільні ЦНАПи отримали Марківська, Новоайдарська та Гірська територіальні громади.

Всі дев’ять мобільних ЦНАПів здійснюють виїзди до населених пунктів своїх територіальних громад.

Важливо, що протягом І півріччя 2021 року через ЦНАПи області надано 155 тис. адміністративних послуг, з них в електронному вигляді – 8,8 тис. В середньому за місяць у ЦНАПах надавалося 33,5 тис. адміністративних послуг.

Кількість видів адміністративних послуг, що запроваджено через ЦНАП, становить від 53 (у ЦНАПі Гірської міської ВЦА) до 231 (у ЦНАПі Сватівської міської ради).

В області 14 ЦНАПів надають послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та документа, що дає право громадянину України на виїзд за кордон.

Разом із тим в ЦНАПах проводиться робота щодо запровадження комплексної послуги єМалятко для батьків новонароджених. Таку послугу запровадили 12 ЦНАПів – у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Попасній, Старобільську, Біловодську, Білокуракиному, Красноріченському, Марківці, Новопскові, Троїцькому та Чмирівці.