Прес-центр18 березня 2023, 08:03

Протягом тижня більше 1800 наших земляків отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

Так, на Полтавщині внутрішньо переміщеним особам надано безоплатну правову допомогу, їх забезпечували одягом, взуттям, ковдрами, постільною білизною, іграшками, підгузками, продуктовими та гігієнічними наборами.

Окремо надавалися консультації із питань пенсійного забезпечення.

У гуманітарному штабі в Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості консультували стосовно працевлаштування, наші земляки також отримували продуктові набори.

У Корсунь-Шевченківському переміщеним особам з Луганщини надавалися продуктові та гігієнічні набори для дітей до 3-х років та осіб 65+ від БФ «Восток SOS» та продукти харчування від Луганської обласної державної адміністрації.

На Київщині продовжили видачу сімейних гігієнічних наборів від Міжнародної організації з міграції. Разом з тим, за потребою надавалися правова допомога від керівника хабу, адвокатів БФ «Право на Захист» та консультації спеціаліста Луганської обласної служби зайнятості.

А у Хмельницькому хабі відвідувачі забезпечувалися продуктами харчування та дитячими підгузками. Крім того, всі, хто потребує, отримували психологічну допомогу від фахівців організації «Ла Страда – Україна», консультації з питань працевлаштування від спеціаліста Луганської обласної служби зайнятості, а лікарі Норвезького Червоного Хреста здійснювали первинний огляд.