Прес-центр10 жовтня 2018, 11:10

Проведено нараду щодо додержання та реалізації прав осіб з інвалідністю

Відбулася спільна нарада Департаментів соціального захисту населення та охорони здоров’я облдержадміністрації стосовно реалізації комплексних заходів щодо створення умов для усунення обмежень життєдіяльності осіб з інвалідністю.

Зокрема, обговорювалися питання надання медичної допомоги та реабілітаційних послуг особам з інвалідністю, які знаходяться у закладах системи соціального захисту населення.

Також проведено розширену нараду з керівниками закладів системи соціального захисту населення з питань забезпечення належного рівня соціального захисту осіб з інвалідністю, які в них перебувають, та дотримання прав і свобод громадян у психоневрологічних інтернатах.

Розглянуті питання визначення механізму надання медичної допомоги підопічним інтернатних установ системи соціального захисту населення шляхом отримання ліцензій на провадження господарської діяльності з медичної практики або укладання договорів із закладами охорони здоров’я чи медичними працівниками.

Крім того, визначено робочу комісію для здійснення перевірок закладів системи соціального захисту населення щодо наявності, стану заповнення, актуальності індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, забезпечення їх виробами медичного призначення з урахуванням індивідуальних потреб.